Mollys utveckling

Nu har vi ju haft Molly väldigt länge så vi har kommit en bra bit på vägen med uppfostring och träning, tänkte att det kunde vara lite kul för er att höra lite om hennes utveckling.

Rumsren och koppelvan blev hon efter bara någon vecka, att vara själv hemma har aldrig varit något problem och många timmar klarar hon utan problem, men så klart får hon inte vara själv allt för länge. Sitt, ligg och vacker tass kan hon utan problem. Vi håller på att träna inkallning vid signal för fullt och just nu går det väldigt bra!

Molly har alltid varit osäker vid andra hundar och små barn, barnen är hon lite bättre med, men dom får inte komma nära och klappa men hon kan ändå vara lugn när dom är i samma rum. Andra hundar är det väl till och från med, hon har några hundar som hon älskar och leker med men okända hundar kan hon blir väldigt nervös för. Dock är det olika från dag till dag, vissa dagar ignorerar hon dom och vissa dagar blir hon livrädd, tror dock att det beror på att hon inte träffar hundar såå ofta och att just nu börjar hon komma in i den så kallade spökåldern, när hunden är ca 10 månader och tror att allt är livsfarligt. Innan det här skulle hon även till att löpa så dom senaste månaderna har hennes hormoner flygit fritt!
    Molly har även en ovana att skälla eller morra när folk smäller i porten, detta tränade vi nästan bort helt förut men efter att hon var så mycket på landet så började det komma tillbaka, så nu kämpar vi igen med att träna bort det.


Det som vi planerar just nu med träning och sånt är att inkallningen ska sitta bättre, sen ska hon lära sig att gå vid sidan, ni vet "sidan eller gå fot" och ja annars blir det nog rulla runt och lite sånt roligt vi ska träna in. Sen ska vi försöka träffa andra hundar mer så hon blir lite tryggare och så klart fortsätta med självförtroende övningar så hon inte blir så osäker.

Och ja, annars så är hon världens gulligaste och mysigaste, älskar att träna och leka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0