Årsresume för 2012

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Blev med barn, haha!
 

Har du några nyårslöften?

Att jag ska njuta av tiden hemma med bebis och försöka lära mig att man inte alltid behöver göra massa saker utan att det ibland kan vara bra att bara vara. Även om det är såå tråkigt, haha!
 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Min fina kusin och min syster fick båda barn nu i höstas.

 

Vilka länder besökte du?

Inget mer än Sverige, dock hade vi en helt otroligt bra semester i falkenberg i sommras med Måns och Johanna!

 

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? Det är nog många olika datum, men störst är nog 2/8 då jag plusade på gravidstickan!


Vad var din största framgång 2012
? Blev klar med matten i våras och kom sen in på lärarprogrammet, som jag sen tackade nej till. Fick ett bra sommarjobb och sedan ett vikariat trots att jag är gravid. En stor framgång var även träningen, började jogga regelbundet och sista tiden innan det blev för jobbigt att jogga och vara gravid så fick jag även riktigt bra tider när jag var ute och joggade!


Största misstaget
? Kan inte minnas att jag gjort något större misstag alls faktiskt..


Bästa
köpet? Min gröna fina cykel!


Vad spenderade du mest pengar på? Ingen aning, lite träningskläder, vanliga kläder och sen nu senaste månaderna har vi handlat mycket till nya lägenheten och till bebisen.


Gjorde någonting dig glad
? Allt som har haft med framgångar inom jobb har gjort mig väldigt glad men att vi ska få barn är självklart det största av allt!


Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012? Ehm... Det jag kan komma på nu är typ "Där jag hänger min hatt" Den spelades flitigt sista festerna innan jag fick veta att jag var gravid, har aldrig haft så roligt som då!

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket gladare! Har varit orolig när jag hoppat mellan jobb men allt har löst sig bra hela tiden och sen har så klart gravidhormonerna spelat in en hel del men över lag har jag varit mycket gladare!


Vad önskar du att du gjort mer? Ingen aning! Ätit mer laxsushi!


Favoritprogram på TV? Hela sverige bakar och mästerkockarna typ.


Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Jag hade kalas några dagar efter min födelsedag och på själva födelsedagen jobbade jag (det var en torsdag) och sen tror jag att Johan och jag åt lite god mat och så..

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2012? Mycket träningskläder ett tag och sen leggins i massor!


Den bästa nya personen du träffade
? Jag har inte träffat så många nya som jag har en privat relation med, det mesta är kollegor från jobbet osv. Men jag har ist kommit vissa av mina vänner ännu närmare och det är ju verkligen inte helt fel!

 

Blev du kär 2012? Blev kär på nytt i Johan sjuttioelva gånger utöver den vanliga kärleken!

 

Bästa boken från 2012? Jag har ingen aning, har nog inte läst så mycket böcker alls 2012..

 

Vad hade gjort 2012 mer njutbart? En varmare sommar!

 

Hur ska du fira in det nya året? Förra året så ordnade ju jag, Madde och Johanna en stor middag för alla våra vänner. I år är det killarnas tur att fixa en stor middag och sen fest för oss andra, ska bli så himla kul!

 

vad hoppas du på inför 2013? Jag hoppas att allt med föräldrapenningen löser sig smidigt, att förlossningen går bra och att vår lilla bebis kommer ut och mår bra. Jag hoppas på en lugn och harmonisk unge (yeah right) som sover hela nätterna. Sen hoppas jag att jag kan komma igång med träningen ordentligt igen och kanske få en fast tjänst någon stans när det är dags att börja jobba igen! Men mest av allt vill jag ha massa kärlek!


31 december 2012

Hej!
Idag tog jag en skön och lång sovmorgon idag så jag ska orka med kvällens festligheter. Har ätit frukost och slappat i soffan fram tills nu så strax ska jag ta och hoppa in i duschen, sen ska naglarna fixas och alla saker ska packas. Vid två ska jag köra iväg grabbarna så dom kan förbereda kvällen och sen mellan tre och fyra tänkte jag åka till Jossan för att fixa mig.
 
Ikväll är nämligen hela gängen inbjudna till en 3rätters middag av grabbarna, förra året bjöd ju vi tjejer in till middag så i år bjuder dom tillbaka. Tror vi är runt 20st och det ska bli så himla roligt! Självklart är det även ett "krav" att alla är ordentligt uppklädda i år med, så himla roligt att se killarna i flugor, kavajer osv och tjejerna lika snygga som alltid, haha!
 
Nej nu ska jag ta och ta tag i dagen!
 
Gott nytt år på er!
 
Förra årets värdar, jag, Johanna och Madde!

30 december 2012

Hej på er!
Jag orkade aldrig blogga igår men slappade mest hela dagen och så var Anna här och umgicks lite. Sen på kvällen drog jag över till Jossan där hon, jag, Anna, Johanna och Madde hade en lite spontan tjejkväll och åt grönsaker med dipp och bara snackade i flera timmar, så himla mysigt!
 
Nu ska vi snart åka och handla lite sen funderar jag på om man kanske skulle städa här hemma, skönt att börja året med en ren lägenhet. Sen vet jag inte, blir nog mest att greja här hemma hela dagen och leta fram kläder och grejer tills i morgon, skönt!

Lyckad julklapp

Johan har pratat ganska länge om olika spel han spelade när han var liten som han tyckte var så galet roliga, Tjuv och Polis var ett av dom. Så nu i julklapp hade jag köpt det spelet till honom och det måste varit en av dom absolut bästa grejerna jag köpt! Jag vet inte hur kul han har när han spelar men jag tycker det är sjuuuukt roligt! haha! Ska ta med det ikväll och tvinga alla att spela med mig!
 
 

28 december 2012

Hej på er!
Igår var vi ju som sagt till bm, och det gick bra. För första gången fick vi höra ett ordentligt hjärtljud utan massa störningsljud runt om kring och så fick vi lyssna på lite hicka, haha! Sen mätte vi magen och jag är fortfarande lite liten så jag ligger strax under "medel" men ändå inom ramen för vad som är okej/normalt så det är väldigt skönt! Efter det så träffade jag ju Louise ett par timmar, gick till h&m och tittade, lät hundarna leka osv. Sen på kvällen kom Anna förbi en stund och sa hej och efter många om och men fick jag äntligen se min julfilm, Snowroller, yeeey! Johan hade dock lite feber så det var nog därför han inte sa emot, haha!
 
Idag vaknade jag vi nio, låg och läste ett tag i sängen innan jag kilade ut med Molly och sen fixade lite frukost. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, funderar på att kolla igenom babykläderna och lägga alla kläder i stl 50-56 på ett speciellt ställe så det är lätt att hitta dom sen. Måste även prova kläder till nyår och se så allt verkligen passar fortfarande, blir inte glad om det är för smått!! 
    Ikväll ska vi nog hem till Måns och Johanna, Måns har fyllt år så vi ska gratta honom och umgås lite, ska bli riktigt trevligt!
 
V.27 (26+0) idag, det rullar sakta men säkert på!

27 december 2012

Hej på er!
Jag har precis ätit frukost och nu ska jag fixa mig lite snabbt för halv tolv har jag tid hos bm för att kolla en extra gång om bebis har växt till sig lite bättre nu. Efter det ska jag in på f-kassan och försöka boka ett informationsmöte om allt med föräldradagar och sånt sen ska jag möta upp Louise för en tripp till h&m innan vi ska hämta hundarna och låta dom leka en sväng.
 
Nu ska jag med glädje klunka i mig ett till glas mjölk // Mjölkhataren
 

Bebisrummet

Vi hittade en hel del idag! Nu har vi nog alla kläder vi behöver, sängen och sånt är typ klart, behöver lite mer sängkläder bara. Sen köpte vi även ny hemtelefon, elvisp och vattenkokare, då dom gått sönder och så.

Kunde inte låta bli att provbädda sängen åt bebis när vi kom hem, måste så klart tvätta allt sen men ville mest se hur det blev och nu längtar vi ju så klart 1000ggr mer efter bebis! Hoppas tiden går fort nu!


Vår inköpslista till bebisen

Det finns ju massa saker man kan köpa till sin bebis, vi har gjort en lista här hemma med saker vi tror att vi behöver och vill ha. Jag tänkte skriva ut den här bara för att det kan vara kul för andra att se lite vad vi har tänkt köpa och sen kanske ni som också väntar barn får lite ideér.
     Skriver även bredvid vad vi redan har då vi har bockat av en hel del på listan redan och en hel hög ska handlas i mellandagarna, yey!
 
Materiela saker:
Vagn med alla tillbehör som regnskydd och myggnät - Klart
Skötväska - Klart
Bilbarnstol - Klart
Skötbord - Klart
Skötbordsbädd och överdrag till bädden - Klart
Korgar att ha saker i på skötbordet
Spjälsäng
Madrass
Täcke och kudde
Spjälsängsskydd
Sängkläder - Har lite men ska köpa mer
Frotteplastlakan - Klart
Badbalja - Klart
Babyvakt - Klart
Babygym
Filtar till vagnen och att ha inne
Babysitter - Klart
Lampa till barnrummet
Gungstol till barnrummet - Klart
Kräklappar  - Klart
 
Kläder:
Badlakan
Tofflor - Klart
Kläder i stl 50
Kläder i stl 56 - har det mesta men ska köpa lite mer
Strumpor - Klart
Mössor - Klart
Vantar - Klart
Dregglisar - har några men behöver fler
 
Annat:
Nappar
Nappflaska
Blöjor i stl 1 och 2
Babyolja
Schampoo
Parfymfria tvättmedel och sköljmedel
Tvättlappar
Våtservetter
Babypuder
Nagelsax
Rumpsalva
Borste
Febertermometer
 

26 december 2012

God morgon!
Om en stund ska vi åka och lämna Molly hos sväronen och sen ska J och jag åka till västerås och gå på mellandagsrean, lite kläder till bebis ska vi ha och sen ska spjälsängen inhandlas, vi ska även köpa ny elvisp och lite sånt som har gått sönder här hemma, blir nog en hel del att handla, yey!

100 dagar kvar

Jag älskar er så otroligt mycket!
 

Spelkväll

Det blev en mysig fika med släkten hos mormor och morfar, jag blir mer och mer en godisråtta för varje dag som går så jag åt massor med fika, haha! Var riktigt kul att få träffa kusinens lilla Vilja också, pluttan!
   Nu håller Jompa på med maten, blir självklart julmat med lite rester, J's favvo! haha! Sen ska vi duka fram lite ost och kex, massa julgodis, lite mandariner, chips och annat gott sen blir det spelkväll med Isak och Sandra, mys!

Juldagen 25 december

Idag är det 100 dagar kvar till bf, ååh vad vi längtar efter dig lilla bebis!
 

Juldagen

Hej på er!
Det blev ingen film här igår utan ist övertalade Johan mig att spela Tjuv och polis som han bland annat fick av mig i julklapp, så det spelade vi och så åt vi ost och kex, supermysigt! Låg och pratade länge, länge om gamla minnen från när vi började dejta ända tills vi somnade sen.
 
Idag när jag vaknade så la jag mig och tittade på sista avsnitten ur julkalendern som jag hade missat, sen har jag ätit massa skinksmörgåsar och nu ska jag ta och fixa mig. Kl två ska vi hem till mormor och morfar och fika med släken, ska bli himla mysigt! Får se vad vi gör ikväll, om det blir bio, hemma mys eller om vi kanske hittar på något annat.
 

Julafton

Efter en lång men väldigt bra julafton så har vi precis landat i soffan och nu blir det nog någon film och mys resten av kvällen, skönt!


24 december 2012

God Jul!
Hoppas ni har vaknat upp till lagom snöigt morgon med mysigt väder och med någon ni verkligen tycker om! Johan och jag har en helt perfekt julafton att se fram emot idag! 9.30 ska vi vara hemma hos Pappa där alla mina syskon med barn och respektive är och så mamma så klart och där ska vi äta frukost och dela ut lite julklappar. Efter det så ska vi åka hem till Johans föräldrar där hela hans släkt kommer vara för att äta, dela ut julklappar och umgås, ska bli så underbart mysigt! Och äntligen ska jag få ge bort alla julklappar, ska bli riktigt roligt!
 
Hoppas ni får en underbar dag!
 
 
Molly framför granen förra året!

Mums!


23 december 2012

Hej på er!
Ddet blev en ganska sen kväll igår, men riktigt trevligt var det! Vaknade vid tio idag och tog en promenad med Molly och sånt där, men vid ett var jag så trött igen så då somnade jag en stund innan jag orkade ta tag i dagen.
 
Nu är det ju bara en dag kvar till julafton, wiie! Hur har ni spenderat dagen? Har ni några speciella traditioner? Jag har gjort en aladåb som ska med till Johans föräldrar i morgon, planerat kläder för i morgon, diskat och grejat med massa saker här hemma. Idag har vi egentligen bara en tradition här hemma och det är att vi gör julskinkan och sen äter vi tomtegröt och skinkmacka till kvällsmat, så om en stund ska vi börja med skinkan, ska bli såå gott! Efter maten ska jag försöka övertala J att ta ett bad med mig och sen blir det nog någon film och massa mys hela kvällen, underbart!

Molly

När Johan och jag var hos veterinären för att handla lite tidigare så såg vi att enligt människoår så är Molly nu 23år, kanske är dags att sluta kalla henne min bebis? Haha!
 

Mamma och jag

Tittade på en bild nyss på när mamma väntade mig, vi är båda i v.26 på bilderna dock är ju jag mammas fjärde barn så att hennes mage är lite större är ju inte så konstigt. Men kul att jämföra magarna!


22 december 2012

Hej på er!
Idag blir det en lugn dag här hemma med lite små fix, har ont i ryggen så ska försöka att inte göra något ansträngande alls.. Senare kommer Måns och Johanna över för att titta på fotboll och sen ska vi över till Jossan där alla kompisarna ska ses och dricka glögg och mysa inför jul, såklart blir det nog lite alkohol för dom flesta men inte för mig så klart. Ska bli riktigt kul att hinna träffa många man inte sett på ett tag, speciellt Linda som är hemma från tyskland över jul och nyår!

Mysfredag

Jag har fixat massor här hemma och massa nödvändigheter idag men det har ändå varit en väldigt bra dag! Nu ska jag plocka fram lite godis och sen krypa upp i soffan och se på Twilight Breaking dawn part 2, lovely!

21 december 2012

Hej på er!
Idag blev jag väckt av J som ringde och sa att en kille var på väg över och skulle laga vår spis, hann precis dra en tröja över huvudet och då ringde det på dörren, haha! Sen har jag tagit en riktigt skön promenad med Molly ute i snön, gjort frukost och nu ska jag äta min sena lyxfrulle. Sen idag måste jag åka och handla julmaten, städa lite, klippa Molly och sen ska vi nog åka ut till Sväronen och låna tvättmaskinen. Full rulle men ändå skönt att greja lite!

Idag när jag gick med Molly så tänkte jag "åh vad skönt det är, tänk om jag kunde få vara hemma lite ett tag och njuta av sånna här promenader!" Haha och då slog det mig att så är det ju! Nu är jag ju faktiskt ledig till 7e januari, underbart!!


2 veckors skillnad

Oj, nu brakar magen iväg i storlek!


Shopping till bebis

Johan och jag har shoppat lite till bebisen, ett riktigt cityfan kommer det bli! Redan från början kommer hon få titta på matcherna med pappa och farbror Måns, haha!
 
 
 

20 december 2012

Hej på er!
Idag är det torsdag och om jag har längtat tills idag! Sista dagen på jobbet innan jag tar lite julledigt och idag ska vi pyssla och ha oss på lektionerna och sen ska jag få jultallrik till lunch, mums! Idag fyller även svärpappsen 60 år, Grattis!! Så dit ska vi och fira ikväll med smörgåstårta, det kan ju inte bli bättre!
 
Hoppas ni alla får en riktigt bra dag!
 
 
4 dagar till julafton också, helt sjukt!

Magen

V.25 (24+5)


19 december 2012

Hallå där!
Jag har drömt massa jobbiga mardrömma hela natten så just nu är jag allt annat än pigg. Har drömt att en varg hoppade på mig och sen pratade den jäveln också! Drömde att jag var på solsemester men solen gjorde så jag fick massa bristningar överallt så jag såg ut som en zebra, drömde att jag tappade bort mamma också och ja bara massa sånt där dumt! Usch!
 
Men men, frukosten ligger i magen och jag ska ta och fixa mig nu! Blir jobb som vanligt idag och sen kommer sväronen hit för lite fika och så kommer äntligen Molly hem! Hon har varit hos dom sen i måndags morse men ikväll ska hon få sova hemma även om hon ska dit i morgon igen, sen får hon vara hemma ordentligt igen!  Tur för henne och oss att vi har sväronen där hon kan få vara när vi jobbar men det är lite tufft för mig och J att inte ha henne hemma på kvällarna, vår lilla plutt!
 
 
Nä nu måste jag sluta pladdra.. Ha en bra dag hörrni!

Julklappar

Nu är jag äntligen klar med alla julklappar, även dom där små extra som man brukar köpa bara för att någon är värd något mer. Är riktigt nöjd med allt också så det ska bli kul att få ge bort allt, speciellt kul ska det bli att få ge J alla hans paket!


18 december 2012

BLÖÖH! Det är ungefär vad jag känner just nu.. Har ont i halsen, ont i magen och känner mig hängig och äcklig rakt av.. Skulle helst stanna hemma idag och bara vila, känner att min kropp verkligen behöver det men jag har mycket att göra idag och vill inte behöva ställa in något så jag får nog släpa mig iväg iaf och kämpa på så gott det går! Ska även träffa L idag efter jobbet och det vill jag ju inte heller missa.. Nej nu ska jag försöka rycka upp mig och gå och fixa mig så jag kommer iväg någon gång. Hoppas ni får en bra dag!

Gravidlista

Vilken vecka är du i nu?
V.25 (24+3)
 
Hur fick du beskedet att du var gravid?
Johan skulle ha 25års fest på helgen och det var så klart tänkt att jag också skulle dricka men något inom mig sa på torsdagen innan att det kanske inte var så smart och när jag nämnde det för J så tyckte han att jag skulle testa bara för att vara på den säkra sidan.Vi trodde dock inte att testet skulle visa något alls eftersom mensen inte var speciellt regelbunden och jag trodde inte den skulle komma fören till helgen. Jag hade även haft väldigt ont i magen några nätter vilket jag hade hört att man kunde ha när man var gravid men jag försökte skylla det på mensvärk.
 
Vilken vecka var du i då?
V.6 (5+5) har jag för mig..
 
Hur reagerade du när graviditetstestet visade positivt?
Jag trodde inte det var sant, trodde att jag gjort fel med testet så sprang in och klädde på mig och gasade iväg till apoteket för att köpa fler tester men när tre st visade Gravid direkt så förstod jag ju att det var på riktigt. Det här var vid nio på morgonen och J låg och sov med feber så jag sprang in till honom och grät, skakade och skrattade och berättade att vi äntligen skulle få en bebis! Så underbart!!
 
Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?
ca 6 månader från att jag tog ut p-staven.

Var du orolig för missfall?
Inte till en början, eller ja inte mer än dom flesta är antar jag. Men sen var jag dum och läste en artikel om missfall och efter det mådde jag väldigt dåligt i flera veckor för jag blev så orolig. Är fortfarande sjukt rädd att något ska hända vår bebis men nu när jag gått så pass lång tid så vet jag att chansen är väldigt stor för att dom skulle kunna rädda henne om något händer!

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Jag jobbade samma dag men direkt efter jobbet så åke jag hem till Jossan och berättade, båda grät och skrattade hur länge som helst. Jag filmade även Jossan när hon fick veta, en av dom roligaste filmerna jag har, haha!
 
Hur gick ni ut med det offeciellt?
Efter UL så la vi upp en bild på facebook, men då visste redan släkten och dom närmsta vännerna om det sen ca 5v.

Känner du dig redo att bli mamma?
Så redo man kan bli känner jag att jag är. Det här är någon jag har drömt om i hela mitt liv och det känns helt otroligt att det äntligen ska bli verkligehet! Och att jag sen ska få dela det med J är det bästa av allt!
 
Hur känns det att ha en bebis i magen?
Väldigt underligt! Man kan nog inte riktigt förstå att det faktiskt är en liten människa som ligger där inne och sparkar och har sig..

Hur mycket har du gått upp under graviditeten?
Ca 1.9kg bara, så det är inte så mycket hittills. (Hoppas inte det blir allt för mycket mer heller)

Cravings?
Nä inte direkt, är sugen på allt och inget men sån har jag alltid varit! Dock låter jag mig oftare falla för frestelser nu än annars, men det kan man gott göra när man är gravid!

Gravidkrämpor?
Jag var sååå himla trött i början och jag får slängar av det fortfarande, sen mådde jag fruktansvärt illa i flera veckor! Levde på åksjuketabletter och grejer för att kunna komma upp ur sängen men just jobbandet blev väldigt svårt! Ett tag trodde jag verkligen att jag skulle dö för att jag mådde så dåligt, men när illamåendet började avta så började jag må riktigt bra igen, nu känner jag mig precis som mig själv igen men med något som rör sig i magen väldigt ofta.

Har ni planerat några namn?
Vi har lite ideér men vi bestämmer inget säkert fören bebis är ute. Just nu heter hon Bebis eller Prinsessan.

Vad tror ni att det blir? Flicka eller pojke?
Jag har hela tiden trott att det ska bli en flicka, helt säker var jag och sen fick vi det bekräftat på UL lite senare också.

När är bebisen beräknad att komma?
4 April 2013 ♥

17 december 2012

God morgon måndag!
Usch vad svårt det var att sova i natt! Har sovit för länge och mycket i helgen så i natt har jag mest vändit och vridit på mig i sängen och så har det varit så himla varmt! Men nu är jag iaf uppe och har ätit frukost, ska fixa mig nu sen kissa Molly innan jag åker iväg till jobbet. J fick hoppa in och jobba idag så Molly ska bli hämtad av svärpappsen, perfekt för henne att få leka på landet hela dagen!
    Efter jobbet idag så ska jag åka hem till mamma för att göra lite julgodis, pepparmintkola ska vi göra, så himla gott! Ska bli riktigt mysigt, bara mamma och jag!
 
En vecka kvar till julafton idag, mysigt!
 
En gammal bild på mig och mammsilutten! ♥

16 december 2012

Hej där!
Jag sitter just nu och väntar på att J ska bli klar så vi kan åka och handla och titta lite inne på h&m om man hittar kläder till julafton, sen ska jag göra lite godis som jag ska ge bort i jul, älskar att göra godis! haha! Annars så ska jag fixa vidare med julklapparna, är nästan helt klar nu, så himla skönt! Sen ska J och jag nog hämta en babyvakt som vi ska prova och se om den funkar bra, hoppas verkligen det för det vore skönt att ha en till sak avprickat från bebislistan. Och ah det är väl det som ska göras idag, ska mest greja här hemma, väldigt skönt!

Myskväll!

Nu har vi dukat fram pepparkakor, julgodis, olika korvar och så klart julmust så nu blir det film med hjärtat, underbart!


<3


Jul, jul, stråååålande juuul!

Granen är snart uppe, pyntet är framme, julgodis är bakat, apelsinerna har fått nejlikor och jag slår in julklappar samtidigt som snön faller utanför, så himla mysigt!

Mozartkulor från igår är det på bilden..


15 december 2012

Hejsan svejsan!
Idag blev det en lååång sovmorgon, så himla skönt! Sen har jag tagit en promenad med Molly i snön och ätit en rejäl frukost. Idag ska jag pyssla massor här hemma, ska ta fram granen, ta fram allt julpynt, slå in lite julklappar, göra ischoklad med daim till Jompa, fixa lite i bebisens rum och sen kanske vi ska åka ut till sväronen och hämta hem gungstolen som ska in i bebisrummet.
 
Blir nog en bra dag det här!

Julgodistillverkning

Nu har Anna och jag landat här hemma i soffan efter en dag med julklappsshopping och lite mat här hemma. Om en stund ska vi sätta igång julmusiken, hälla upp skumtomtarna och julmusten och sen ska vi koka knäck och göra mozartkulor, så mysigt!
    Idag har jag iaf kommit en bra bit på väg med alla julklappar men har lite smått att fixa med nästa vecka, det svåra är ju bara att komma på precis vad man ska köpa och sen få tag i det, men det är skönt att den värsta stressen iaf är över!
 
 
 
 

14 december 2012

God morgon på er!
Idag vaknade jag upp och tänkte "neej jag är sjuuuk", hade ont i huvudet och halsen men nu känner jag mig redan bra igen! Har ätit en god frukost med smörgås, skorpa, riskaka och bananmjölk, muuums! Ska fixa mig nu sen ska jag försöka hinna ringa vaktmästaren och efter det ska Anna och jag åka till västerås och handla julklappar, äntligen! Ikväll ska vi baka julgodis också, ska bli så mysigt!

13 december 2012

Hej på er! Och trevlig Lucia! (Säger man så?)
Idag ska vi gå till kyrkan och titta på Arbogas Lucia, vet inte om jag har gjort det någon gång så det ska bli väldigt mysigt! Sen är det en helt vanlig jobbdag, har dock inställda lektioner och sånt så dagen blir ganska lugn. Vid tre är det möte och sen kl fyra ska vi iväg och äta julbord, jag är inne i en "hungrigdygnetrunt" period just nu så inget gör gravida mig gladare än att få gå på julbord! haha! Dessutom är det "fredag" för mig idag ju och sen bara en vecka kvar tills jag tar julledigt och Anna kommer hem över helgen så vi har massa mys planerat, det kan verkligen inte bli så mycket bättre! Wiie!
 
Dessutom har bebis blivit mycket piggare i magen sen jag började med järntabletterna, så nu känner jag att all oro har släppt, sååå skönt! Min lilla prinsessa ♥

121212

Usch vad trött jag är!! Hade som dom senaste kvällarna massor att fixa med igår kväll så jag kom i säng för sent och nu sitter jag här och är äckeltrött! Ikväll ska jag verkligen försöka lägga mig i tid så jag orkar med julbordet på jobbet i morgon, men vi får väl se hur det går! Blöööh!

Gårdagens besök hos Barnmorskan

Ja igår var jag ju in till bm på ett vanligt besök med lite provtagning och sånt, alla prover var bra förrutom det med blodvärdet, det visade sig att jag hade ganska mycket järnbrist och det förklarar ju verkligen varför jag varit så trött och yr ett par veckor. Men nu har jag handlat järntabletter så det ska nog kännas bättre snart! Efter det så skulle ju magen mätas och då fick jag veta att min mage tydligen är lite på gränsen till för liten, alltså verkar bebis inte riktigt växa så som den ska.. Trodde jag skulle dö när hon sa så men sen var hon snabb med att förklara att det inte är så konstigt då jag är typ 4 dagar för tidig för det där besöket egentligen och det hinner ändras fort. Men vi bestämde iaf att jag ska komma in i mellandagarna och kolla så magen fortsätter att växa i sitt tempo, men som det är just nu så var det inget att oroa sig för så länge bebis fortsätter att vara aktiv i magen!
    Lyssna på hjärtat skulle vi också få göra igen och bm sa att den här gången skulle vi kunna få höra ordentligt men så klart skulle prinsessan busa som vanligt, massa volter och en navelsträng ivägen gjorde att ljudet inte blev så bra men vi kunde ändå lyssna skapligt bra på hjärtat, mysigt!
 
Men som sagt så är ju inte magen för liten än utan jag ligger där på gränsen och väger men vi får se nästa gång när jag kommer in om jag kommit ikapp dom andras kurva då eller om jag kanske helt enkelt skapar min egna lilla kurva på magstorlek. I min familj verkar det ganska vanligt med en liten mage under första graviditeten så det är inget att oroa sig för iaf och det känns ju väldigt skönt!
 
 
Någon väldigt tråkigt under besöket hos min bm var dock att jag fick veta att under våren 2013 så har dom valt att ta bort föräldragrupperna, ist kommer vi få gå på typ föreläsningar för att få all information men vi kommer ju inte få samma kontakt med föräldrar som ska ha barn samtidigt, så himla tråkigt! Jag får helt enkelt gå mycket på sånggrupper och annat sånt för dom som är föräldralediga för att träffa folk med bebisar i samma ålder!
 
 
Nu blev det en hel del text här men tänkte att jag själv skulle komma ihåg allt lättare om jag skrev ner det, hehe!

11 december 2012

God morgon!
Jag ska åka iväg till jobbet om en stund men tänkte kika in här först. Idag blir det en helt vanlig jobbtisdag men sen efter jobbet så ska jag åka och hämta L och så får hon följa med hit och titta på lägenheten, fika ska vi med göra och sen ska vi nog ta en promenad med Molly och lite sånt. Ska även sy upp den andra gardinkappan till sovrummet idag också och tvätta en snabbis, fullt upp även idag med andra ord!
 
Nej nu måste jag göra mig klar innan klockan är allt för mycket!

10 december 2012

Idag började dagen med ett besök hos bm, fast det skriver jag mer om i ett annat inlägg tänkte jag.. Sen åkte jag som vanligt till jobbet där det har varit ett lagom tempo hela dagen, jobbade lite längre idag då jag kom in lite sent så gick hem strax efter fem och då kilade jag förbi apoteket och köpte järntabletter innan jag hoppade i bilen och åkte hem.
   Väl hemma var det dags att laga mat så gjorde en köttfärslimpa fylld med ost och med bacon över och till det blev det brunsås och potatis, mums! Medan det lagades till i ugnen så hann jag sy upp en av två gardinlängder i sovrummet, får ta den andra i morgon. Efter det blev det en dusch och nu har jag precis landat här, nu ska jag bara slappa en stund innan jag ska ta och kika på julkalendern inne i sängen, mys!
 
 
Så här blev vår fina tavelvägg efter många om och men, tanken är att det ska upp fler tavlor sen men det får nog dröja ett bra tag!

Att man kan ha sån jävla otur!

Alltså just nu vet jag inte vad som händer, allt Jompa och jag ska göra här i lgh bara skiter sig och tar så sjukt lång tid innan vi får till det, utöver det har jag otur med allt jag rör vid, så otroligt påfrestande för humöret!
Idag bakade jag ju med Johanna och Jossan, och ja först gick det väldigt bra, gjorde massa fina pepparkakshjärtan som jag skulle hänga i fönstren här hemma men sen blev glasyren för lös och allt bara sket sig. När jag kom hem hade jag bara ett hjärta som jag ville sätta upp men då tappar jag det så klart i bordet så det går sönder, perfekt! Efter det så skulle Jompa och jag göra det absolut sista på tavelväggen och när vi äntligen efter lite små motgångar är klara och sitter och äter så hör vi hur det smäller till och två jävla tavlor har trillat ner och en av dom har gått sönder i fyra bitar.. Så nu hoppas vi att det gick bra att limma ihop den annars måste vi till Ikea och köpa en ny, så jävla drygt!!
 
Nu blir det snart sängen och sova bort alla arga tankar, jag är så otroligt trött på den där jävla tavelväggen och ändå så är det Johan som typ har gjort allt jobb... Nu dröjer det nog länge innan vi fyller på med fler tavor där, det har ju ändå tagit oss tre jävla dagar!
 
 
// Bitterfittan Asp
 
 

9 december 2012

God morgon glittriga söndag!
Jag har varit ute på en kall morgonpromenad med Molly och så har jag ätit frukost och druckit oboy i dom nya glasen, mums! Nu ska jag ta och göra mig iordning sen ska jag möta upp Johanna och Jossan för lite julpyssel. Först ska vi gå och handla och sen ska vi göra lussebullar och pepparkakshjärtan att hänga i fönstren, tror Jossan skulle göra saffransskorpor också. Lite julmusik till det blir det nog också, myyys!
 

Bromsa tiden lite!

Åh varför ska alltid saker ta sååå lång tid för!? Städningen tog mycket längre tid än vi trodde och sen tog vi oss en skönt promenad med Molly, när vi kom hem igen började vi direkt att fixa här i lägenheten, satte upp en sista gardin, skruvade upp duschdrapperiet, lagade mat och så skulle vi fixa tavelväggen. Det slutade med två tavlor av åtta uppe, spegeln är uppe, två böjda/borrar som gått av, där ger vi nu upp!!
 
Ska ta en dusch om en stund och sen bara slappa, sy upp gardiner får jag försöka hinna göra en annan dag!

Bromsa tiden lite!

Åh varför ska alltid saker ta sååå lång tid för!? Städningen tog mycket längre tid än vi trodde och sen tog vi oss en skönt promenad med Molly, när vi kom hem igen började vi direkt att fixa här i lägenheten, satte upp en sista gardin, skruvade upp duschdrapperiet, lagade mat och så skulle vi fixa tavelväggen. Det slutade med två tavlor av åtta uppe, spegeln är uppe, två böjda/borrar som gått av, där ger vi nu upp!!
 
Ska ta en dusch om en stund och sen bara slappa, sy upp gardiner får jag försöka hinna göra en annan dag!

8 december 2012

Hej!
Vi har haft en väldigt skön morgon här hemma, sov till strax innan tio och sen tog vi en promenad med Molly förbi affären så J kunde köpa lite kaffe, sen har vi ätit frukost och slappat vid varsin dator. Nu är det dock dags att ta tag i dagen och sätta igång med allt vi måste göra idag! Vi ska åka till gamla lgh och städa lite, J har ju gjort det mesta men ska hjälpa honom lite idag och sen ska vi få upp sista gardinen, jag skulle behöva sy upp några gardiner som är för långa och så ska vi få upp tavlorna på väggen där vi ska ha en tavelvägg och ah det är typ det vi ska hinna med, har lite fler saker också men får se vad vi hinner!
 
Ha en bra dag i snön och solen!

Magbild till faster Anna!


Shoppingfredag

Efter massa shopping på Ikea så åkte vi till Bobba som fyller år idag och fikade, trevligt! Sen har vi satt upp nästan alla gardiner och fixat lite, tavelväggen funderar vi på att flytta så den ska vi nog försöka få upp i morgon. Tacos har vi även hunnit äta och nu väntar vi på att Måns och Johanna ska komma för att se på film och mysa, perfekt fredag!
 
 
 
Äntligen har jag hittat mig ett pepparkakshus, där ska mitt lilla luciatåg få bo i jul!
 

7 december 2012

God morgon, eller ja god förmiddag!
Idag tog vi oss en skön sovmorgon och sen låg jag kvar och bara mös i sängen ett tag, nu har jag precis ätit massa frukost och ska ta och göra mig iordning. Om ett tag ska vi åka till Ikea och handla lite saker till lägenheten, massa ramar till vår blivande tavelvägg, lite nya glas, gardinder, knoppar till skötbordet osv. Ska bli kul att åka iväg men längtar mest tills vi kommer hem så vi får börja fixa!
 
Ha en bra dag!

6 december 2012

Hej där!
Jag har varken haft tid eller ork till att skriva igår och idag.. Igår var det ju typ snöstorm och sen när jag väl kom hem från jobbet så kom Jossan hit och hälsade på och tittade på lhg, mys! Idag har jag också jobbat och sen efter jobbet åkte jag och Johan och köpte en badbalja av en tjej sen har vi varit iväg och tittat på en spjälsäng men den var tyvärr för sliten.. Nu har jag precis skrivit en inköpslista över typ allt vi ska köpa tills bebisen kommer, en hel del med andra ord! Sen har jag gjort en inköpslista över det vi ska köpa i morgon på Ikea, dock bara saker till lägenheten som toaborstar och sånt. Grejerna till barnrummet tar vi efter jul!
 
Nu ska jag greja vidare här hemma och sen blir det nog sängen om ett tag, har längtat efter den hela dagen!

Love it!

Jag ligger och myser för mig själv i sängen, har smort in mig med en boddy butter som luktar så himla gott och om en stund ska jag sova, men för stunden ligger jag bara och känner bebisens små sparkar och hur jag i hela hjärtat känner mig så lycklig! Älskar vår nya lägenhet och allt annat kring mig just nu, tänk att man kan ha det så bra! Och snöar gör det också, lätta fina flingor, underbart!

Pyntade i ordning ett ljusfat till badrummet igår, mysigt att ha när man ligger i badet!


4 december 2012

Godmorgon!
Hoppas ni sovit gott? Jag har sovit som en stock och känner mig väl ganska pigg, eller ja känns som om jag håller på att bli sjuk men förrutom det så är det bra! Idag väntar en lång dag på jobbet, först är det vanlig jobbdag med lektioner och sånt men sen vid halv fyra har vi öppet hus till halv sex, hoppas det dyker upp lite folk! Sen blir vi säkert kvar en stund efter med för att fixa lite så kommer nog hem ganska sent ikväll och lär väl slänga mig i sängen nästan direkt, skönt!
 
Ha en bra dag!

Måndag

Tjofräs!
Efter jobbet idag så åkte jag till dollarstore och kikade lite, hittade en julgardin till köket, en julkudde till sovrummet och en ficklampa till Jompa. Sen hem och boka tvättstuga men alltså det var helt sjukt vad svårt det var att få tvätt tid! Den enda tid vi lyckades få tillslut var den 11e och då bara två fjuttiga timmar på kvällen, våran tvättkorg är redan full efter flytten, så drygt! Tur att vi inom ett par månader ska ha skaffat egen tvättmaskin!
    Det blev lite potatisbullar och lingonsylt till middag idag, så himla gott! Efter det satte Jompa och jag upp en tavla, eller ja, jag sa var den skulle sitta och sen gick jag in och badade med tända ljus, musik, olja och massa skumm och så fick J borra upp den, hehe! Skönt nu när mer och mer kommer på plats! Har två tavlor till vi funderar över var dom ska vara och sen ska vi fixa en tavelvägg men det väntar vi lite till med.. Har även mejlat till vaktmästaren för att se om vi skulle kunna få en ny tapet i hallen som det varit lite snack om, hoppas verkligen det!
 
Nej nu ska jag ta och borsta tänderna och smörja in mig och sen krypa ner i sängen, har varit ganska irriterad hela kvällen så behöver nog sova. Har en lååång dag framför mig i morgon!
 
Puss på er!

3 december 2012

God morgon måndag!
Sovit gott? Själv har jag sovit som en stock! Så himla skönt! Men skulle gärna sova lite till och slippa gå ut och skrapa bilen i 17 minus, blöh!
Idag är det full fart på jobbet, från 9 till 16 har jag lektioner konstant förrutom en sväng då jag har lunch, så måste hinna planera lite innan nu på morgonen känner jag!
 
Nej nu ska jag ta och fixa mig lite och sen pälsa på mig och dra iväg till jobbet..

Puh!

Oj vad vi har grejat hela dagen idag med, men nu är vi faktiskt klara med typ allt som kan bli klart just nu. Någon tavla ska vi nog sätta upp och lite sånt men vill bo in mig lite innan vi bestämmer allt sånt. Molly har vi också hämtat så hon ligger helt utslagen här i soffan och sover, tufft att vara på landet en hel helg och sen komma till ett nytt ställe!

Nu blir det lite mat och sen ska hjärtat och jag lyxa till det med lite glass!


2 december 2012

Hej på er! Har ni det bra? Själv är jag nog lyckligare än någonsin faktiskt, fattas bara att Molly får komma hem idag också så är allt komplett!
Igår blev en lååång och slitig dag! Lyckades fylla en bil med grejer själv medan grabbarna packade hela "lastbilen" sen packade jag ur det mesta ur bilen också innan jag var helt slut så då fortsatte dom att köra grejer och jag var i nya lgh och packade upp massor. Vi höll på till typ halvfyra sen käkade vi mat och så drog grabbarna hem och efter det fortsatte Jompa och jag typ hela kvällen..
 
Inatt har jag vaknat typ varannan timme av att jag ville gå upp och fortsätta och idag vaknade jag vid nio av att jag höll på att svälta ihjäl så då var det bara att kila upp, haha!
 
Det som är kvar att göra här i lgh är typ att bära ner saker till förrådet, köpa lite fler gardinstänger och gardiner till dom fönstren det fattas och sen måste vi packa upp våra kläder, förrutom det så ska vi damsuga och torka golven idag men annars är vi typ klara med allt vi kan fixa just nu, så skönt!
 
Håller på och pratar med massa folk om att köpa lite barngrejer också så det rullar på bra, skönt att köpa lite så man inte behöver köpa allt samtidigt sen!
 
Nej nu ska jag börja packa upp kläderna för just nu vet jag inte var mina underkläder eller något sånt är, lite jobbigt..

Nu är det jul igen tralla laaa

1 december idag och vet ni vad det betyder?? JULRADION startar!!!! Wiiihiiie!!! Det bästa på hela året utan tvekan! I Love It!!
 
 
 

1 DECEMBER 2012

Åh! Idag vaknade jag upp med samma känsla i magen som man brukar ha på julafton, pirrig sprang jag upp i täcket och satte mig och tittade på julkalendern, såå mysigt! Nu har jag ätit frukost och sitter och lyssnar lite på Julradio, underbart! Ska borsta tänderna nu sen packa ihop maten i köket och typ tandborstarna och sen ska vi åka över till nya lgh med lite småsaker och sen är det dags att hämta "lastbilen" och grabbarna och köra igång, UNDERBART!!
 

RSS 2.0