Mandelkubb

Efter en trevlig förmiddag hos Emma så bakade jag mandelkubb när jag kom hem och det blev riktigt gott! Johan åt 5st så jag antar att han med godkände dom, haha! 




31 oktober 2013

Det blev en tur till Ikea igår iaf, älskade Jompa som ställer upp när Neah och jag vill hitta på saker!
Vi köpte en hylla/bänk till Neahs rum och sen köpte vi en spjälsäng med alla tillbehör som sväronen ska ha hemma hos dom ifall Neah behöver vila eller ska sova över. Avslutade allt med att åka hem till sväronen och fika innan vi åkte hem igen.
 
Nu har jag precis ätit upp min frukost så ska borsta tänderna och sen stoppa in Neah i bilen och så ska vi åka hem till Emma och Julia en stund och umgås med dom och Maria och Vilja. Ska bli riktigt trevligt! Sen ska jag svänga förbi ica lite fort och handla och hämta ut ett paket för i eftermiddag ska jag baka kubb för första gången tänkte jag, kul!

Kyckling i tomatsås - Barnmat

Jag hittade ett recept på en kycklingrätt i tomatsås men när jag väl började att laga maten så insåg jag att jag inte alls hade rätt ingredienser hemma så det fick bli lite improvisation men jag tycker ändå att slutresultatet blev bra!
Synd bara att jag glömde fota det innan jag kasta ner alla matlådor i frysen, men ah, puréad mat kanske ändå inte är så fint att titta på?
 
Det här receptet gav 7 portioner där varje portion är ca 1dl stor.
 
Ingredienser
1 kycklingfilé
Lite broccoli
En halv burk majs
Ca 2dl passerade tomater
Peppar
Lite paprikapulver
Oregano
 
Gör såhär
Skär kycklingen i småbitar och koka upp i dom passerade tomaterna tillsammans med broccolin och majsen. Tillsätt kryddorna och smaka av. Till detta kokade jag 2dl pasta men ris kan säkert också passa bra till.
När kycklingen är klar så tar du bara en stavmixer och mixar det till en bra konsistens.
Om det är lite tjockt så kan man alltid tillsätta margarin (utan salt) eller matolja för att få det lite lösare. Det är även bra med olja eller margarin då små barn behöver lite extra fett i sin mat!
 
Hoppas det smakar!

30 oktober 2013

Hej på er!
Usch vilken natt vi har haft! Neah har vaknat typ heeela tiden och skrikit rakt ut i sömnen så jag har fått kasta mig upp och ge henne nappen. Men idag sov hon iaf till 7.30 för första gången på ett par dagar så det var skönt! Nu har jag precis ätit frukost så jag sitter och funderar på vad jag vill göra idag. Johan har tagit lite pappaledighet så han är ledig från idag tills på tisdag så jag vill såklart göra massa kul, haha! Jag vill åka till Ikea (men får nog inte med J idag), baka bullar (har inte plats i frysen), hälsa på Johans mormor (det gör vi nog i helgen) osv. Haha! Nej jag skulle verkligen vilja åka till Ikea och köpa typ en hylla eller en bänk så vi kan få lite mer ordning i Neahs rum, så nu gäller det bara att övertala Johan!
 
 

29 oktober 2013

Hejsan!
Jag och Neah ska strax ta och äta lite lunch innan vi ska möta upp Sanna och Adrian och kila ner på stan en sväng och kika på Panduro, sen ska vi gå hit och leka lite och då kommer även Johanna och Nikki hit och leker lite. Ska bli riktigt trevligt!

Köttsoppepuré - Barnmat

Jag fick för mig häromveckan att jag skulle göra någon typ att köttsoppa till Neah, det blev dock ingen bild på det för det ser verkligen inte aptitligt ut när man mixat det men smaken var det inget fel på hälsar Neah!
 
Ingredienser
Köttfärs
Gul lök
Morötter
Broccoli
Potatis
Lagerblad
Svartpepparkorn
Vatten
 
Gör såhär
Skala, hacka osv. allt som behövs sen slänger du ner allt i en gryta med vatten och låter det koka till allt är mjukt. Plocka sedan ut lagerbladen och svartpepparkornen innan du mixar alla "bitar" och späd det med vattnet som du kokat det i.
Superenkelt och det sköter sig mest själv på spisen hela tiden!
 
Hoppas det smakar!

28 oktober 2013

God morgon!
Alltså jag är verkligen sämst på att blogga under helgerna!
I lördags så åkte Johan och jag ut till hans föräldrar och satt och pratade ett tag, Neah hittade på lite nya bus att roa oss med, haha! Sen på kvällen hade vi pizzakväll med Måns och Johanna och så kikade vi på film, mysigt!
Igår började jag dagen med en låång pw med Jossan och Eveline, typ 2.5h gick vi! Väldigt bra gjort med en höggravid Eveline och en Jossan med skavsår! Senare blev det veckohandling och så mys i soffan med en gnällig Neah!
 
Idag vaknade Neah strax efter sju efter en orolig natt, det här med att ställa om klockan är inte riktigt hennes grej måste jag säga! Sitter just nu och äter en sen frukost som består av avokado och kokt ägg, mums! Håller på och tvättar lite också och sen ska jag förbereda lite kalops tror jag! Ska se om Johanna vill följa med ut på en pw också!

Idag är det inget babysim eftersom det är höstlov så jag ska verkligen försöka hitta på lite saker Neah och jag kan göra, men med en bebis som har det knepigt med sömnen så är det verkligen inte det lättaste att roa henne!

Det blev städning....

och massor med annat roligt under eftermiddagen! 
När Neah vaknade så åt vi och sen tog jag tag i städningen! När den var klar klädde jag på oss och så kilade vi ut till lekparken och gungade lite, såååå kul! Sen kom Annelie gåendes med Snobben så vi tog oss en promenad med dom innan vi fick och handlade lite. Nu har Neah precis ätit mellis så nu ska vi busa vidare och vänta på att pappan i familjen kommer hem för vi är laddade för fredagsmys! 

Idag ska vi äta pulled pork i pita för första gången sen ska vi ha massa tända ljus, äta grönsaker med dipp och så ska vi titta på film, mys! 




Fina fina prinsessan! 

25 oktober 2013

Hallå där fredag!
Idag vaknade vi halv åtta, skyndade upp och gjorde oss klara och kilade bort till Kyrkan till halv tio för att vara med och sjunga på Klapp och Klang. Lite mysigt att sitta och sjunga med massor av barn och Neah satt och flaxade med händerna och tjoade, avslutade allt med att tända ett ljus för morfar, farmor och Jompas morfar.
Nu ligger N och sover i vagnen sen vi gick hem och så fort hon vaknar blir det lunch! Sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, är lite sugen på att kila ner på stan och bara kika lite samtidigt som jag veeeerkligen skulle behöva släpa fram damsugaren! Men ja, vi får väl se efter lunch vad vi hittar på!

Mammas höstiga svampsoppa

Idag gjorde jag en höstig svampsoppa till lunch, väldigt passande till det blåsiga vädret. 
Den här soppan är så otroligt krämig och god, passar både barn och vuxna och jag har aldrig hört någon som inte gillar den! 

Du behöver
3dl förvälld svamp
En lök eller lökpulver
2dl mjölk
8dl vatten 
2st grönsaksbuljongs tärningar
1dl chreme fraice 
4msk mjöl
Salt och peppar 

Gör såhär
Stek svampen med löken eller lökpulvret, rör sedan i mjölet och häll på vattnet och mjölken. Lägg därefter i buljongtärningarna och låt det koka upp. 
När soppan kokat upp så ha i chreme fraichen, smaka av med salt och peppar. 
KLART! 

Hoppas det smakar! 


Perfekt med en hembakt fralla till! 

24 oktober 2013

Hejsan!
Vilken underbar natt vi hade inatt! Och det märks på Neah att hon har sovit bra för hon är väldigt nöjd! Hon fick välling igår kväll och somnade strax efter 19.30 och sen sov hon som en stock till 7.30, under hela natten var jag upp kanske 2 gånger bara och gav henne nappen. Sen när hon vaknade så låg och och busade för sig själv i sängen till typ 8 och då gick jag upp och fixade välling åt henne. Älskade lilla prinsessan!
 
Nu har jag precis ätit frukost och Neah sitter på golvet och leker, eller ja just nu hör jag att hon stånkar så nu är det något annat på g, haha!
Ska ta och fixa mig lite snart sen kila ut på en promenad så Neah får sova en stund och Molly får röra lite på sig. Efter lunch så ska vi gå över till Sanna och Adrian och leka, det var ett par veckor sen så det ska bli riktigt roligt!
 
Ikväll så är det ju träning, har lite stumma ben och armar så det ska bli så skönt att få träna!
 
Kan man se busigare ut? Haha!
 

23 oktober 2013

Hej på er!
Idag blev det en pw med Johanna vid 10, det behövdes verkligen efter träningen igår för jag var så sjukt stel i benen! Annars så har jag tagit en dusch, lagat lunch och busat med Nefis. Vi har även passat på att beställa en farsdagpresent till Jompa också, så nu längtar jag tills vi får ge honom den, haha!
 
Nej nu ska jag fortsätta att greja lite tills Neah vaknar igen, hejsvejs!

22 oktober 2013

God morgon!
I natt har jag och Neah haft operation Inteätapånatten, Neah somnar oftast senast kl.20 efter att ha druckit välling och sen brukar hon vilja äta en gång vid typ 6 och sen somnar hon om till 8-8.30. Men nu har jag bestämt att hon är stor nog att vänta med sitt mål till typ 8 och så går vi upp sen. Så idag när hon vaknade så gav jag henne bara nappen tills hon somnade om och då sov hon till 8.30, såå skönt! Så nu ska vi försöka med det här lite så det förhoppningsvis kan bli en vana för henne.
Haha och ja, självklart så skulle jag ge henne mat på natten/tidigt på morgonen om jag trodde att hon var hungrig men det verkar hon inte direkt vara..
 
Nu har jag precis ätit lite frukost så jag ska klä på oss och kila ut i regnet med Molly, blöh!
Senare blir det lunch och så ska vi nog ta och gå till Öppna Kyrkis och leka lite tror jag!
Ikväll är det träning som vanligt och ja, så ser dagens planer ut!
 
 

God fiskgryta -Barnmat

Idag ville jag hitta på något nytt med torsk och potatis istället för bara torsk och äggsås som jag annars lagar. Så jag letade runt lite och hittade ett smarrigt recept som jag anpassade lite till vad jag tyckte skulle bli bra!
Det här receptet gav 12 portioner där varje portion är 1dl stor!
 
Ingredienser
400gram fisk
7potatisar
2 morötter
1/2 gul lök
Dill
Citron
Matlagnings grädde
Vatten
 
Gör så här
Hacka potatisen, morötterna och löken i bitar och koka i grädde, häll på lite vatten om inte grädden räcker till. Jag hade ca 50/50 då jag tyckte det blev för tjockt med bara grädde.
Hacka i dillen och ha i lite citron. När du tycker potatisen och morötterna är tillräckligt mjuka så hacka sönder fisken och ha i, låt det koka en liten stund så att fisken blir vit.
 
Det lättaste är sedan att plocka upp alla bitar och hälla på lite av vätskan åt gången när du mixar det för att inte det ska bli allt för blaskigt.
Dela sedan upp det i portioner och frys ner!
 
Hoppas det smakar!
 
 

Oct. 21, 2013

Hej!
Sorry att jag inte bloggat på hela helgen men i fredags var det begravning för min älskade morfar, oerhört jobbigt men väldigt fint! Neah hade även barnvakt för första gången och hon var hos sväronen 6.5 (!!!!) timmar och hade uppfört sig exemplariskt! Vår duktiga tjej!

I lördags var johan och jag ute och gick ett tag och fotade lite och på kvällen var jag över till Jossan för mat och sällskapsspel med henne, Anna och Johanna.

Igår var vi ut till sväronen en sväng, J bytte däck på bilen och jag tog en pw med Anna. Sen gandlade vi och gjorde lite sånt där, avslutade dagen med Solsidan och hemmagjord pizza, mums!

Efter två veckor med väldigt dålig sömn för mig och Neah så verkar det äntligen ha vänt lite underhelgen, men fy vad jobbigt det är att inte få sova ordentligt!


Idag så tog Johanna och jag en pw på förmiddagen och nu håller jag på och lagar matlådor till Neah för fullt. Senare är det babysim som vanligt!

Det fick bli en kortfattad uppdatering för nu måste jag fortsätta innan Neah vaknar!




Nytt till surfplattan

Förra veckan fick jag hem grejerna jag hade beställt till surfplattan, ett skydd som man även kan ha till att ställa den i olika lägen och sen en penna till surfplattan. 169kr, som hittat! 






UnderBara Barn

Förrförra helgen åkte ju jag, Elin, Stina, Johanna och så Nellie så klart till underBara barn mässan. Vi var där redan till öppningen och var kvar nästan till stängning. Det var mycket kul att titta på och vi fick väldigt generösa och roliga goodiebags! På bilden med Massa saker är det bara sånt jag fick, helt sjukt! 
Det var blandannat nappflaskor, pureburkar, nappar i mängder, majskrokar och massa andra saker som Neah älskar! 


Sen köpte jag lite kläder och det på bilden betalade jag 100kr för, för allt! Napparna har jag kollat på flera gånger men här i stan har dom kostat 89kr och på mässan fick jag dom för 20kr så det var riktigt kul!

Så ja, jag är väldigt nöjd med dagen och kommer säkert åka nästa år med! 




Hemmadag!

Ja precis som rubriken säger så har Neah och jag en lugn hemmadag idag. Vi har varit ute och gått, lagat lunch, gjort massa matlådor till henne, jag har färgat ögonfransarna och förberett massor inför i morgon. I morgon är nämligen morfars begravning så Neah ska få ha barnvakt för första gången, lixom sådär på riktigt. Det kommer gå jättebra och det vet jag men det är ändå lite svårt att lämna ifrån sig henne!

Vi har även lekt lite med kameran på surfplattan och nu ska vi busa vidare tills pappsen kommer hem! Ikväll är det träning igen och det ska bli riktigt skönt att röra på sig!






Hemm0a


Det blev en mini pannkakstårta!





Lek

Neah tyckte det var superkul att leka i sängen! Sötare kan man ju inte vara! 







Klassiska leksaker!

När jag var hos mamma förra veckan så plockade jag med mig lite av mina gamla leksaker hem, blandannat den här och Neah älskar den! 

 

16 oktober 2013

Hejsan! 
Neah och jag har precis ätit lunch och nu sitter vi och väntar på att Emma ska komma hit med sin dotter Julia. Ska bli kul att umgås lite och se om tjejerna vill leka lite (läs stirra på varandra). 

Johan ska iväg och träna ikväll, först kommer han hem och träffar Neah lite men sen ska han träna så Neah och jag ska ha en kväll för oss själva! Mysigt! 


Idag när jag skulle göra frukost så låg Neah på rygg i babygymmet men när jag kom tillbaka låg hon så här! Andra gången hon vänder sig och jag har missat båda gångerna! Haha! 

Vinterpimpad vagn

Det kändes hemskt att hålla på och klippa i ett stort och fint fårskinn men det var värt det när jag såg hur bra det blev! Mjukt och skönt och jag hade gärna krupit ner där själv faktiskt! Tror det kommer bli toppen för Neah att sitta där i vinter!

Tack svärisarna för det fina fårskinnet!! 





15 oktober 2013

God morgon!
I natt sov Neah från typ 19.45 till 7, så himla skönt! Dock ville hon ju inte somna om efter att hon hade ätit då men hon låg iaf i sin säng ett bra tag. Drömmen vore ju om hon ville sova 20-8 men jag ska inte klaga, hon sover ju väldigt bra nu med!
 
Idag hade jag tänkt att vi skulle gå till öppna kyrkan men just nu känner jag att vi har massor att göra här hemma så jag tror vi ska strunta i det.. Har fortfarande disken kvar, har en maskin tvätt kvar efter den jag kör nu, skulle behöva fixa lite med fårskinnet som Neah ska ha i vagnen. Just nu är det så stort så Neah inte skulle få plats om jag la i det, haha!
Ska även försöka hinna med att skicka tillbaka en grej jag hade beställt fel också!
 
Ikväll är det äntligen dags för träning igen! Dock slutar Jossan typ några minuter innan den börjar så vi får se om hon kan komma ifrån så att vi hinner ner, men det hoppas vi på!

Kyckling i limesås - Barnmat

Kyckling i limesås älskar jag själv att äta men då kryddar jag den självklart mycket mer. Den här är anpassad efter Neah och därför får man ta mindre av kryddor och liknande. Jag har inte någon speciell mängd av något utan höftar med allt och smakar av allt eftersom jag lagar maten.
 
Ingredienser:
Kycklingfile
Lime
Broccoli
Curry (bara lite)
Peppar
Gul lök
Crème fraiche
 
Gör såhär:
Värm upp stekpannan och ha i den hackade kycklingen, crème fraichen, broccolin och löken, koka allt tills kycklingen börjar bli klar. Barn under 1år ska helst inte äta stekt mat så då kokar man det ist. Ha i kryddorna och limen men var försiktig så du inte kryddar allt för mycket.
 
Koka ris som du serverar till kycklingen.
 
Mixa sedan allt till en pure i lagom konsistens. Blir det inte tillräckligt löst så späd med vätskan från riset. Ha gärna i en extra klick smör eller matolja i maten eftersom små barn behöver lite extra fett i maten.
 
Hoppas det ska smaka!

Dinnerdate!

I lördags hade vi ju en liten middags dejt med Måns och Johanna. Johanna och jag lagade maten och killarna fick roa barnen. Vi åt plankstek till middag och det var riktigt gott, vi hade Rydbergs rödvinsås och alltså den var såå god! 
Sen plockade jag fram massa gott till efterrätt, vi hade chokladfondy och till det serverades det jordgubbar, kiwi, banan, melon, marshmallows och brödpinnar. Det var så mysigt att sitta och dippa, spela kort och prata medan barnen sov! 

När klockan började bli mycket så satte vi oss framför tv'n och tittade på massa roliga klipp och skrattade så vi fick ont i magen! 

En väldigt bra kväll blev det verkligen! 







14 oktober 2013

Hejsan!
Idag har vi en fullspäckad dag framför oss, jag och Neah! Eller ja det är väl mest jag som ska göra massor och Neah lär väl hänga på, haha!
Nu ska jag äta lite frukost och ge Neah frulle sen har jag typ 7 maskiner tvätt att ta tag i, har inte bokat tvättstugan så lär inte bli klar idag genom att tvätta med våran lilla maskin! Sen skulle jag behöva både diska och städa så ja vi får se vad jag hinner med, kommer iaf inte bli klar fort!
 
Sen vid 16.20 är det dags för babysim som vanligt, veckans höjdpunkt för oss alla i familjen tror jag!
 
Så ja, idag är det massor att göra men det är skönt att ha saker att göra samtidigt så det är väl bara att sätta fart!
 

Äppelkaka / Äppelpaj

Jag har alltid varit en stor hatare av alla pajer med frukt och speciellt äppelpaj! Det finns nog inget jag absolut inte kunnat äta förutom det. Men sen i år, då har jag verkligen börjat gilla det (tur eftersom det oftast är det som det bjuds på) och ja jag kan till och med säga att jag många gånger tycker det är riktigt gott!
 
Så var jag hos mormor för inte så länge sen och hon bjöd på den här äppelkakan / äppelpajen till efterrätt och den var såå god! Knäckig och nästan lite marängig yta och ja sjukt god helt enkelt! Så jag bad så klart om att få receptet så nu tänkte jag dela med mig av det till er!
 
Ingredienser:
2 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl socker
1tsk bakpulver
1 ägg
100gram smält smör
 
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan i ett lite uppvispat ägg.
Fyll en pajform med äpplen som du skurit i bitar / skivor och häll degen över äpplena.
Slå över det smälta smöret över degen och stoppa sedan in pajen i ugnen i 200grader i 20 minuter.
Den är söt så glass eller vaniljsås passar utmärkt till!
 
Hoppas det smakar!

13 oktober 2013

God morgon!
Eller ja, Neah och jag har ju varit uppe ett tag men ändå.. 
Jag ska ta och fixa mig snart för halv elva ska vi åka ut till Sväronen, Johan skulle hjälpa dom med något och jag tänkte umgås och bli bjuden på god mat, haha! 

Senare måste vi iväg och handla och det är ungefär vad som står på schemat idag! 


Jossan och jag tog så fina bilder på Neah igår, titta själv! 




Släktband

Alicia + Agnes = mormor?
Jag hittade en bild på mormor från när hon var liten och det är så sjukt vad Alicia och Agnes är lika mormor! 



12 oktober 2013

Hejsan!
Jag sitter och äter en sen men galet god frukost just nu, ostrallor med ägg och skinka på! Så fort jag ätit upp ska jag stoppa ner Neah i vagnen och kila över till Jossan och umgås ett tag! Funderar på om vi ska gå ut och gunga lite kanske.. Sen vid tre kommer Jompa och hämtar mig och Neah och så ska vi handla lite innan vi ska hem och fixa inför att Måns och Johanna kommer ikväll.
 
Vi har bestämt att vi ska ha lite finmiddag ikväll så Johanna och jag ska göra plankstek och till efterrätt blir det chokladfondy och så ska vi nog spela lite kort. Ska bli så himla roligt!
 
Det här kommer bli en toppendag tror jag!

Fredagsmys!

Jag och Neah har haft en toppendag på landet idag! 

Nu har vi precis ätit här hemma så jag ska ta och hoppa in i duschen, ta på mig sexiga underkläder och sen ska vi.............. Se på fotboll!! Yeah! Haha! 
Nej men det ska bli mysigt att krypa upp i soffan med mitt hjärta och bara slappa! 

Hoppas ni får en bra kväll ni med! 



11 oktober 2013

God morgon!
Usch vilken natt det har varit här hemma! Neah har sovit oroligt i någon vecka, vaknat och gråtit och sådär men i natt tog verkligen priset! Hon har vaknat typ en gång i timmen och krånglat och sen vaknade hon pigg som bara en bebis kan kl. 8..
Men nu har jag ätit lite frukost, packat skötväskan och gjort mig iordning så nu ska jag ge Neah lite frukost och sen ska vi ta Johans bil och åka till pappa. Han ska fixa bilen och medan han jobbar på den så ska vi kila över till mamma och fika med henne och mormor. Tror det blir en bra dag och det känns bra att få träffa familjen just nu!

Torsk i äggsås - Barnmat

Det här är en av Neahs absoluta favorit rätter! Hon äter som en häst och det är lätt att laga och frysa in så man kan göra ett storkok och ha i frysen.
 
Receptet till den här har jag hittat på internet men jag har gjort om det lite efter vad vi brukar ha hemma och vad Neah gillar.
 
Det här receptet ger ca 6portioner, varje portion är ca 1dl stor beroende på hur mycket potatis du kokar till.
 
Ingredienser:
1 Ägg
1 1/2 dl vatten
1 1/2msk vetemjöl
0.5 - 1dl mjölk
1-2msk smör
Dill
250gram torsk
Potatis
 
Gör såhär:
Koka äggen i ca 8 minuter, så passa länge att dom blir hårdkokta.
Ha i vattnet i en kastrull och vispa ner vetemjölet, häll sedan i mjölken och lite margarin. Låt det koka upp under omrörning och ha sedan ner torsken som du skurit i bitar. Låt det sjuda tills torsken är färdig (ca 5minuter).
 
Hacka äggen och dillen och blanda ner i såsen med torsken. Mixa allt med en stavmixer till en lagom konsistens. Blir det för tjockt går det bra att blanda i mer smör eller matolja.
 
Hoppas det ska smaka!
 
 

10 oktober 1013

Jag sitter just nu och väntar på att Neah ska vakna så att vi kan äta lite lunch, sen ska vi träffa Johanna och Nellie och uträtta lite ärenden. Jag ska blandannat kolla om jag kan lämna in mitt halsband som gått sönder och Johanna behövde en overall till Nellie.

Jag har packat ne lite äppelpure till Neah så att hon kan få lite mellanmål om det skulle ta lite tid. Och i det här skitvädret så låter det ju inte helt fel med en fika någon stans heller, hehe!

Seg dag!

Ja ni, idag har jag inte fått mycket gjort! Har varit trött och hängig hela dagen så det blev ingen träning och Neah och jag har mestmyst och så läste jag lite för henne. Hon försökte mest äta upp boken medan jag försökte se texten så jag kunde läsa, haha!

Nu ska jag slappa i soffan resten av kvällen, kl nio börjar greys så då ska jag lyxa till det med popcorn!

9 oktober 2013

God morgon på er!
Idag vaknade jag vid åtta och kände att halsen var lite öm så jag passade på att göra en god frukost med honungsvatten till. Nu ska jag strax gå ut och gå med molly så att Neah får sova lite i vagnen innan det är dags för lunch. 

Igår på eftermiddagen gick jag över till Måns och Johanna och fikade och satt och pratade, trevligt! 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, skulle behöva gå till stan och se om jag får en ny kedja till ett halsband då min har gått sönder efter bara 5månader. Skulle även behöva gå till Ica och byta ersättning, men ja, får se vad jag orkar göra, haha! 

När Johan kommer hem ska vi nog åka hem till hans föräldrar och träna lite och sen ikväll är det äntligen dags för Greys anatomy igen, wiiiihuuu!! 

Nej nu ska jag ta tag i dagen, ha det så bra! 


Kycklinggryta med potatis - Barnmat

Den här kycklinggrytan luktade så himla gott när jag lagade den att jag blev sugen på den själv. Men nej, rakt ner i matlådorna for den så att Neah ska få njuta av den!

Det här receptet har jag hittat på internet men jag gjorde om det utefter det jag hade hemma.

Det här receptet gav ca. 8 portioner som alla är 1dl stora.

Ingredienser:

1 Kycklingfilé

1 Morot

Gul lök

Potatis

Persilja

2 Lagerblad

3 Hela svartpepparkorn

 

Gör så här:

Hacka kycklingen, moroten, potatisen och löken. Lägg det i en kastrull och häll över vatten och låt det koka. Lägg i lagerbladen och svartpepparkornen. Låt det koka tills moroten och potatisen är mjuk och kycklingen är färdig.

Häll i persiljan och plocka bort lagerbladen och svartpepparen. Häll över vätskan i en annan skål och mixa maten, späd med kokspaden för att få en lagom konsistens på din pure.

 

Hoppas det smakar!


Sov så gott!

Dina ben är inte längre tunga
och synen är nu klar.
Kroppen din orkar mera,
alla muskler du har kvar.
Vi kommer alltid älska dig,
i våra hjärtan du föralltid finns.
Men vi vet att du mår bra nu,
och att du kan göra allt du vill.
Vi vet att du är med oss,
och vakar över oss var dag.
Vi lever skilda åt ett tag nu,
men senare vi ses igen.
 
Fina, stiliga, snälla morfar, Jag kommer alltid att älska dig!
 

<3

Jag skickar dig all styrka jag kan och jag hoppas du kan kämpa emot det här!
 
 
 

Köttfärsås och pasta - Barnmat

Neah tycker det är riktigt gott med köttfärsås och pasta så nu har jag lagat en omgång till. Jag har inte någon speciell mängd av något utan höftar med allt och smakar av allt eftersom jag lagar maten.
 
Ingredienser:
Köttfärs
Gul lök
Passerade tomater
Grädde (går även bra med mjölk)
Paprikapulver
Peppar
Oregano (Eller / och basilika)
Morot
 
Gör såhär:
Värm upp stekpannan och ha i köttfärsen, passerade tomaterna, grädden och löken, koka allt tills köttfärsen börjar bli klar. Ban under 1år ska helst inte äta stekt mat så då kokar man det ist. Ha i kryddorna men var försiktig så du inte kryddar allt för mycket.
 
Koka upp moroten på sidan om och mixa ner med pastan och köttfärsåsen.
 
Koka pasta till. Spagetti är svårt att mixa ner helt så det blir lite bitar medan makaroner blir en pure med maten. Välj det som passar ditt barn bäst.
 
Mixa sedan allt till en pure i lagom konsistens. Blir det inte tillräckligt löst så späd med vätskan från morötterna eller pastan. Ha gärna i en extra klick smör eller matolja i maten eftersom små barn behöver lite extra fett i maten.
 
Hoppas det ska smaka!

Barnmat

Nu har jag spenderat flera timmar i köket, först lagade jag lunch och sen har jag gjort matlådor till Neah. Jag gjorde köttfärsås med pasta och en kycklinggryta med rotsaker, fick ihop 20portioner allt som allt så nu behöver jag inte laga på ett tag, hehe!
 
Neah sover just nu för att ladda upp inför babysimmet så jag tänkte att jag skulle försöka skriva ner recepten till maten i ett annat inlägg!

7 oktober 2013

Hej där!
Idag vaknade jag utvilad och pigg strax efter åtta, låg och drog mig en stund innan jag hörde att Neah började vakna till typ halv nio. Så himla skönt! Nu sitter jag och äter lite frukost och om en stund vill nog Fefis också ha lite att äta!
Just nu har jag köttfärs och kyckling ligger ute i köket som ska tinas, jag börjar få slut på barnmat i frysen så ska ta och laga lite nytt idag. Blir nog köttfärsås och någon kycklinggryta tror jag!
Senare är det dags för babysim igen, Neah älskar det verkligen så jag längtar alltid dit varje måndag, det är så kul att se henne ha så roligt!
 
 
 
 

UnderBARA Barn mässan

God morgon på er! Jag sitter just nu i hallen och väntar på att Johanna ska komma, sen ska vi åka och plocka upp Elin och Stina och sen bär det av till underbara barn mässan i Älvsjö. Förra året när vi var där var jag ju gravid ned Neah så det känns så roligt att få åka dit som mamma i år, även om Nefis får stanna hemma med Johan. Jag kan ju leka lite mamma åt Nellie som ska med, haha!

Nej nu ska jag ta och klä på mig så jag är helt redo, ha en bra dag!

Myskväll

Just nu håller vi på och förbereder våran myskväll här hemma. Om en stund ska vi äta en sjukt god fisksoppa och äta frallor till och när Neah har somnat för kvällen så ska vi titta på film och doppa massor med goda frukter i min chokladfondy apparat! Det känns som att det var länge sen vi hade en riktig myskväll med tända ljus och hela köret så det ska bli riktigt mysigt!

Hoppas ni får en lika mysig kväll!

Mysfrukost!

Neah har inte varit den roligaste i natt, hon har vaknat och gråtit, legat och pratat och haft sig.. Dock så ville hon inte äta förän sju i morse, två timmar senare än vanligt så det var skönt. Sen sov hon till halv nio och så låg vi och mös hela familjen i sängen ett tag, jag råkade somna om och vaknade med ont i halsen och trött i kroppen halv elva. Johan och jag har varit ute en kortis med Molly nyss medan Anna passade Neah och nu äter vi mysfrukost allihop framför tv'n!

Lyxade förresten till det med lite sangria och ostbågar igår kväll, sååå gott!
Nej nu ska jag äta klart och sen får jag se vad dagen bjuder på!




Födelsedagskalas!

Jag har haft ett så himla roligt och bra kalas nu ikväll! jag hade bakat frallor som jag bjöd på med lite olika pålägg och sen tårta till efterrätt så klart! Så mycket fina presenter har jag också fått! I morse kl.05.30 hade Johan och jag paketöppning och då fick jag en samsung galaxy 3 tab (en surfplatta) något jag verkligen ville ha så jag blev superglad! Sen så har jag fått en blomma, planksteksplankor, fruktskål, chokladfondy apparat, choklad, sangria, ostbågar, nagellac

ksgrejer, body mist från victoria secret, en prenumeration på vi föräldrar, tårtfat, hjärtformad ungsform, prydnadsängel och grytlappar. Jag är så galet glad för allt! Det var verkligen allt jag önskat mig och massor där till!

Tack så himla mycket till alla som kom och firade mig och tack för alla grattis jag fått!

4 oktober 2013

Idag är det den 4 oktober 2013, och det betyder?
Jo det betyder att jag fyller 23år, yey! Men det roligaste av allt och kanske det sjukaste är att min lilla pluttiga bebis blir hela 6 (!!!) månader! Hur hände det lixom?
Jag kan inte förstå att jag för sex månader sedan vid den här tiden låg på BB med mitt och Johans lilla underverk! Tänk att så mycket har hänt på den här tiden! Hon är och har alltid varit en bestämd och matglad liten tjej och det senaste nu är att vi övar på att sitta själv längre stunder, igår var hon superduktig när hon satt på ett bord, haha! Hon vrålar även "mammaaaahh" ett par gånger om dagen, dock förstår hon ju inte vad hon säger och det är ju inte menat till mig, men det värmer ändå massor i hjärtat!
 
På sex månader har hon kommit in i vårat liv som en virvelvind och stulit med sig våra hjärtan! Hon är det finaste vi har och jag vet inte hur jag skulle kunna berätta hur stolta vi är över henne och hur ofta vi sitter med tårar i ögonen bara för att vi hör henne skratta, fisa eller göra något annat sjukt gulligt eller roligt!
 
Här låg hon fortfarande i min mage. Den här bilden tog jag när vi var hemma och värkarna hade startat! Helt sjukt att hon ett antal timmar senare låg i min famn!
 
Här är hon, vår prinsessa! Bara några minuter gammal!
 
Vipps blev hon 1 månad och fick rosetter i håret!
 
2 månader gammal och då började alla roliga miner och skratt komma! Jag tror aldrig vi har kämpat så hårt någonsin för att få med ett skratt på en bild! 
 
3 månader gammal och då passade vi på att döpa Neah. Hon ville vara lite cool och gjorde en "superman" inför gästerna!
 
4 månader och Neah hittade till sin glädje sina fötter, lyckan var total!
 
5 månader gammal och det roligaste som finns är att bada, bli kittlad på magen och att få äta och kladda med mat!
 
6 månader och nu är hon en stor tjej!
 
♥ Vår underbart fina prinsessa! Vi älskar dig till månen och tillbaka!
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm baaaack!

Nu har jag fått en ny header så nu känns det lite roligare att blogga igen!

RSS 2.0