Baguetter med Bruchetta

Baguetter

Ingridienser:
5 dl fingervarmt vatten
25gram jäst
1 msk olivolja
1,5 tsk salt
12 dl vetemjöl

Till pensling:
1 msk olivolja
0,5 msk flingsalt

1. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt olivolja, salt och citronskal. Tillsätt nästan allt mjöl, spara 1/2 dl till utbakningen.
2. Blanda kraftigt i maskin minst 10 minuter eller lika länge för hand. Degen ska vara ganska lös. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölad bänk. Skär med mjölad kniv degen i 4 delar som med mjölade händer formas till långa baguetter.
4. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 10 min.
5. Blanda olivolja, citronskal och salt och pensla på bröden. Grädda först på hög ugnsvärme ca 10 min. Öppna därefter ugnsluckan och vrid ner värmen till 150°. Stäng luckan och grädda ytterligare 15-20 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Bruschetta:
Hacka tomater, häll på olivolja, krossa i lite vitlök och salta lite. Enkelt och super gott att ha på en färsk baguett!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0