Torsk i äggsås - Barnmat

Det här är en av Neahs absoluta favorit rätter! Hon äter som en häst och det är lätt att laga och frysa in så man kan göra ett storkok och ha i frysen.
 
Receptet till den här har jag hittat på internet men jag har gjort om det lite efter vad vi brukar ha hemma och vad Neah gillar.
 
Det här receptet ger ca 6portioner, varje portion är ca 1dl stor beroende på hur mycket potatis du kokar till.
 
Ingredienser:
1 Ägg
1 1/2 dl vatten
1 1/2msk vetemjöl
0.5 - 1dl mjölk
1-2msk smör
Dill
250gram torsk
Potatis
 
Gör såhär:
Koka äggen i ca 8 minuter, så passa länge att dom blir hårdkokta.
Ha i vattnet i en kastrull och vispa ner vetemjölet, häll sedan i mjölken och lite margarin. Låt det koka upp under omrörning och ha sedan ner torsken som du skurit i bitar. Låt det sjuda tills torsken är färdig (ca 5minuter).
 
Hacka äggen och dillen och blanda ner i såsen med torsken. Mixa allt med en stavmixer till en lagom konsistens. Blir det för tjockt går det bra att blanda i mer smör eller matolja.
 
Hoppas det ska smaka!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0